Efteruddannelser og udnævnelser hænger sammen hos Caroline

Efteruddannelser og udnævnelser hænger sammen hos Caroline

Opdateret: 20. feb. 2019

“Det var afgørende at have papir på, at jeg kunne arbejde med marketing," siger Caroline Lange Møller, som har skiftet job løbende samtidig med, at hun har efteruddannet sig. Det er lige efter headhunterens bog.
Af Pia Osbæck


Digital Marketing Manager i SEAS-NVE Caroline Lange Møller er en af de medarbejdere, arbejdsgiverne - og headhunterne - elsker. Hun har har nemlig sørget for at efteruddanne sig løbende gennem årene.


Hun har også løbende skiftet stilling. Her adskiller hun sig ikke fra andre danskere, der - ifølge arbejdsmarkedsforsker fra Aalborg Universitet Henning Jørgensen - skifter job seks til syv gange i løbet af et arbejdsliv.


I fremtiden bliver det nok nærmere op til 12 gange, at en dansk medarbejder skifter job, mener forskeren. Og dem, der står forrest i køen til at få de gode stillinger, holder sig løbende up-to-date. Ligesom Caroline Lange Møller.


”Jeg var autodidakt, så jeg startede i 2008 med at tage IAA's grunduddannelse, fordi jeg havde brug for en værktøjskasse i mit job som eventmanager i en bank. Og jeg havde sindssygt meget gavn af det, jeg lærte på uddannelsen,” siger Caroline Lange Møller.


Efteruddannelse er noget af det, som headhuntere kigger efter, siger international headhunter Belinda Bramsnæs, der har skrevet bogen: Headhunterens guide til det gode CV:

”En headhunter kigger som noget af det første på uddannelse og - hvis den ligger flere år tilbage - om den er fulgt op af efteruddannelse. Hvis det mangler, risikerer man at blive sorteret fra tidligt i processen, simpelthen fordi der er andre med en ny og opdateret viden at vælge imellem.”


Udnævnelse og nye arbejdsområder Caroline Lange Møller fik allerede året efter en stilling som marketingchef i en anden bank, og hun er sikker på, at det betød noget, at hun havde papir på sine kompetencer.

”Det var ret afgørende, at jeg havde papir på, at jeg kunne arbejde med marketing, jeg havde ikke kunnet få jobbet uden,” siger Caroline, der efterfølgende begyndte at arbejde mere digitalt, da hun fik et job som B2C segment manager hos SEAS-NVE, og det førte hende til den næste IAA-uddannelse.

”Jeg tog en digital uddannelse hos IAA, og den fik jeg også rigtig meget gavn af. Der er mange salgsprocesser, der er digitaliserede, bl.a. et selvbetjeningsunivers hos SEAS-NVE. IAA-uddannelsen var meget praktisk, så der var mange eksempler, jeg kunne gå hjem og bruge direkte. Jeg fik værktøjer til at optimere kampagner, og jeg lærte, hvordan man skaffer leads via kampagner. Uddannelsen gav mig virkelig gode værktøjer til at klare mine mange online opgaver.”


Endnu en uddannelse og endnu en udnævnelse I 2015 begyndte Caroline på IAAs Marketing Management-uddannelse og under uddannelsen blev hun udnævnt til Digital Marketing Manager for Digital Innovation, som er det job, hun har i dag.

”Uddannelsen har bl.a. været medvirkende til, at jeg fik ansvaret for at markedsføre SEAS-NVE's app, som er en service til vores kunder, så de kan holde øje med deres energiforbrug,” siger Caroline, der også er ansvarlig for marketingstrategier.

På Marketing Management er der stor fokus på marketingledelse, men selvom Caroline ikke har lederansvar, kan hun sagtens bruge den del af uddannelsen:

”Selvom jeg ikke har nogen ansatte under mig, er den uddannelse rigtig relevant. Jeg arbejder meget med bureauer, og det handler om at have et godt samarbejde med dem, og uddannelsen fokuserer også på, hvordan man manøvrerer rundt i sin egen organisation.”

Hun fortsætter:

”Digital Innovation er en nystartet afdeling i SEAS-NVE, så vi skal finde vores plads. Det har været gavnligt at undgå at tænke i siloer, som jeg også har lært på uddannelsen.”

Sparring med netværk

Efter uddannelsen er Caroline kommet med i et netværk sammen med andre fra uddannelsen, som hun har meget glæde af.

”Det er rart at mødes og sparre med nogen, der sidder i helt andre brancher. Allerede på uddannelsen havde jeg gavn af det netværk, der var ved at være sammen med andre. Der var folk fra mange brancher, og der var en fortrolighed, så man kunne vende strategiske udfordringer.”


Hun vil meget gerne anbefale andre at tage en efteruddannelse:

”Hvis man står over for nye udfordringer, er det en rigtig god idé at tage en efteruddannelse. For mig har det også været en gulerod, at der er en eksamen. Det har fået mig til at hænge i og sætte mig grundigt ind i tingene. Heldigvis har uddannelsen været til at overkomme med et fuldtidsjob ved siden af også, selvom der var lektier.”

0 visninger